Wateroplossingen met een Vlaamse twist

11 tot 15 september - Deze week bruist Kopenhagen van de internationale watertop. Meer dan 10.000 waterexperts zakken af naar de twaalfde editie van het gerenommeerde congres van de International Water Association (IWA). Ook wij verenigen ons op de beursvloer voor de primeur van een initiatief dat Vlaanderen op de kaart zet als innovatieve waterregio.

Wij Vlamingen kennen heel wat over water, waterschaarste en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan in ons verstedelijkt gebied. Vigotec ondersteunt zijn klanten bij alle water challenges van de toekomst.

Samen met Fluves ontwikkelde Vigotec de innovatieve oplossing DALI Pipeline Monitoring die elke seconde, elke meter, in elke leidingdiameter en -materiaal, lekken en intrusies monitort via glasvezel. Zo gaan we samen de strijd aan tegen verloren water.

Onder de naam Fluid Crew komen we samen met andere Vlaamse waterorganisaties nu verenigd naar buiten. Het aanbod? Wateroplossingen met een Vlaamse twist. De Fluid Crew vat scherpzinnig samen wat de sterktes van Vlaanderen en water zijn. Het is een engagement dat nu al uitwisseling en gedeeld initiatief bevordert’, verduidelijkt Dirk Halet, strategisch coördinator van Vlakwa (Vlaams Kenniscentrum Water).

De Belgische ambassadeur in Denemarken bezocht het Vlaams/Belgisch paviljoen in International Water Association. Tijdens het proeven van enkele typische Belgische bieren, kon het DALI Pipeline Monitoring -team (Fluves en Vigotec) aantonen hoe glasvezel pijpleidingen kunnen bewaken en beschermen.

Zoals de ambassadeur stelde: 'we zijn te bescheiden in wat we kunnen, we zijn technologische koplopers'. Daar zijn we het roerend mee eens! ;)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.