Tankbouw

Al meer dan 40 jaar heeft Vigotec de knowhow opgebouwd voor het ontwerpen en fabriceren van op maat gemaakte (atmosferische) opslagtanks. Onze ontwerpers zorgen zowel voor een sterkteberekening als voor een gedetailleerd uitvoeringsplan. Samen met de eindgebruiker werken we een optimale en pasklare oplossing uit.

Op basis van de noodzakelijke werkingscondities (t°, medium, safety factor,...) berekent uw ontwerper de juiste constructiematerialen, om een lange en veilige levensduur van de tank te garanderen.

Tanktypes

  • cilindrisch, rechthoekig met vlakke, schuine of conische bodem
  • netto volumes tot 80m³
  • gebruikte materialen: HDPE, PP, PVDF, PVC,...
  • enkelwandig en dubbelwandig

Voorschriften

Ook met de strenge VLAREM-wetgeving weten onze ontwerpers om te gaan.

De berekeningen van onze tanks gebeuren steevast volgens de EN 12573, zodat het eindresultaat voldoet aan de huidige vigerende normen.

Ook voor uw sector

Process equipment

In de industrie (chemie, petrochemie, metaal, galvano, farma, voeding,...) waar proces-, productie- en milieutechnologie een belangrijke rol spelen in de dagelijkse activiteiten, is transport en opslag van chemicaliën een belangrijk aandachtspunt.

Kunststof is het materiaal bij uitstek

Kunststof is het materiaal bij uitstek voor allerhande toepassingen in deze bedrijfstakken, van eenvoudige kleine opvang- en vergaarbakken tot meer complexe en grote constructies zoals reactievaten, doseerunits, opslagtanks, galvanobaden, beitsbaden enz. allen voorzien van de nodige aansluitingen, appendages en andere accessoires.

Elke toepassing wordt individueel bekeken en beoordeeld op materiaalgeschiktheid. HDPE, PP, PVDF, PVC,... elke kunststof heeft bepaalde voordelen en een eigen toepassingsbereik op het gebied van chemische resistentie, temperatuurgevoeligheid, druk- en UV-bestendigheid...

Ontvang een gratis analyse

Kunststof installaties

Gaswassers, scrubbers, lekbakken,...

Bijtende dampen of schadelijke en slecht geurende gassen, afkomstig van opslagtanks of continue processen kunnen in het milieu terechtkomen en zo heel wat problemen veroorzaken, zowel voor de omgeving als voor het personeel op de site. Het toepassen van een kunststof gaswasser kan hierbij een ideale oplossing zijn, zodat de emissie van gassen volledig voldoet aan de huidige milieueisen.

Contacteer ons

Collega's op de site beschermen tegen schadelijke gassen? Bekijk onze persoonlijke beschermingsmiddelen.

Prototypekeur voor opslagtanks 

We kondigen het goede nieuws aan in verband met het prototypekeur voor opslagtanks met platte daken. Ons dossier en interne audit is goedgekeurd door het keuringsorgaan CORCON.

Lees meer

 

Afvalwater Knokkenaars wordt conform VLAREM gezuiverd

Op de RWZI van Knokke wordt voortaan ijzerchloride gedoseerd vanuit een op maat gemaakte dubbelwandige HDPE opslagtank van Vigotec.

Lees meer

Certificaat Vlarem 2 tankbouw

Ontdek hier de nieuwe Vlarem II opslagtanks! 

Lees meer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.